Traditionell kinesisk medicin. (TCM)

Traditionell kinesisk medicin (TCM) har funnits och utvecklats under flera tusen år. 

Det är en holistisk medicin vilket betyder att den utgår från en helhetssyn där varje del av människan ses som en del av samma helhet, dvs det vi har runt omkring oss, vår miljö, vår arbetsplats, vårt hem, vårt samspel mellan andra människor, det vi äter, det vi tänker, hur vi förhåller oss till oss själva och andra. Inom TCM har man under tusentals år sett hur detta samspel påverkar vår hälsa. När vi kommer ur balans kommer det att visa sig i hur vi mår i våra kroppar och i hur vi känner oss i oss själva. 

Traditionell kinesisk medicin har ett sånt unikt helhetssystem som gör att en obalans kan nås och upptäckas och behandlas på flera olika sätt.  De sätt och de metoder som används handlar dels om kroppsbehandlingar såsom massage, akupunktur och akupressur men också om örtmedicin, vår kost och vårt sätt att röra på oss, sova, förhålla oss till det sätt vår arbetsplats erbjuder. Dvs hur vi sitter, står, tar pauser osv. 

Det är inte alltid lätt att veta hur  och om vårt sätt att leva kommer att ge oss obalanser, mycket av det vi gör gör vi av gammal vana, det är därför du under en behandling hos mig också erbjuds coachande samtal som en del i ett helhetstänk och för att du lättare ska kunna se hur dina vanor ser ut och hur de går att förändra och förbättra.

Vi  tittar sedan på en helhetslösning, unikt för just dig, där vi går igenom de du vill förbättra i form av  kost, träning, sömn, relationer, projekt du vill få fart på, och om det finns stressorer i din omgivning som du behöver bli mer uppmärksam på, för att kunna leva ett mer harmoniskt liv. 

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Ikon